Редовното обезкосмяване и честата поява на малки, но набиващи се на очи косъмчета, е проблем, познат до болка на всяка дама. Отстраняването на космите в някои зони от женското тяло определено е нещо, с което не бива да се правят компромиси. Разнообразните методи, които днес се предлагат на пазара, могат лесно да доведат до объркване у жената кой е най-подходящ за нея. Днес ще ви запознаем отблизо с фотоепилацията като метод и възможността да се прави у дома от самите вас.

Какво знаем за фотоепилацията?

При фотоепилацията действието е базирано на принципа на селективната фототермолиза или иначе казано - избирателно се поглъща светлина от стъблото и луковицата на косъма посредством апарати, които излъчват интензивна пулсираща светлина (IPL технология) със спектър 515-1200 nm. Тази процедура се прилага във фазата на растеж на косъма, за да бъде ефективна. Към даден момент в анагенна (на активен растеж) фаза са около 20-30% от космите на човешкото тяло в различни области, а останалите са във фаза на покой, което обуславя нуждата от няколко последователни процедури на определен интервал. Технологията и приставките са така създадени, че да не допуснат термично увреждане на околната кожа. Използва се серия от светлинни филтри, осигуряващи широк спектър от дължини, което позволява да се направи правилен подбор на дължина на вълната, в зависимост от цвета на кожата и косъма (колкото по-тъмен и по-плътен е косъма, толкова по-бърз и добър е ефекта от фотоепилацията).

И тук е мястото да вмъкнем няколко думи за лазерната епилация, с което да направим ясно разграничение между двата метода за обезкосмяване. При лазерната епилация лазерните фотони биват погълнати от космените стъбла и по-точно от пигментното вещество в косъма – меланин. Загряването и получената топлинна енергия разрушават фоликула и след това е почти невъзможно да се появи нов на негово място. Може да се прилага върху тялото и лицето. Един от най-ефективните и популярни лазери на пазара е д

Повече