Условия за ползване



МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО!
Използвайки услугите на този сайт, Вие се съгласявате и приемате условията, описани по-долу.
УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА "АРИВА ГРУП" ЕООД ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПОКУПКИ ПРЕЗ ЕЛЕКТРОННИТЕ МАГАЗИНИ KRASIVOTIALO.COM, SILKN.BG.  Настоящите УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ уреждат условията за покупко-продажби през електронния магазин – krasivotialo.com, silkn.bg. Тези условия представляват договор за покупко-продажба между "АРИВА ГРУП" ЕООД и всяко физическо или юридическо лице, посетител сайта и извършил заявка за покупка на СТОКИ чрез електронния магазин.
„АРИВА ГРУП” (наричана по-долу „Доставчик”), като създател и собственик на този интернет сайт krasivotialo.com, silkn.bg ви дава право да зареждате и разглеждате всички материали, които са публикувани в този Web сайт само за лична употреба с нетърговска цел, при условие че спазвате и се съобразявате с всички авторски права и съответните означения. Не се разрешава материалите на този Сайт да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквото и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет сайт материали в други сайтове е забранена. Материалите на този Сайт са под закрила на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.






Общи Положения

С извършването на поръчка на СТОКИ от електронния магазин, всеки КЛИЕНТ на сайта се съгласява с настоящите УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ и се задължава да ги спазва. Търговско дружество "АРИВА ГРУП" ЕООД е регистрирано в Търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК: 201033998. Под СТОКИ се разбира предлаганите в електронния магазин продукти. Под КЛИЕНТ се разбира всяко лице, посетител електронния магазин, което е извършило поръчка чрез натискане на бутона "Поръчка", наличен във виртуалната количка. Под ДОСТАВЧИК се разбира "АРИВА ГРУП" ЕООД, в качеството му на предлагащ СТОКИТЕ в електронния магазин, както и изпълняващ поръчките касаещи тях. Всички цени на СТОКИ в електронния магазин са крайни, посочени са в български лева и върху тях не се дължат допълнителни косвени данъци. Цените са за бройка или за определено количество СТОКИ (комплект), без включени разходи за доставка на СТОКИТЕ, освен когато е изрично упоменато. ДОСТАВЧИКЪТ не гарантира наличността на поръчаните СТОКИ. ДОСТАВЧИКЪТ не носи отговорност и не приема рекламации за повредени СТОКИ в следствие на извършени корекции. При липса на складова наличност от заявените СТОКИ, ДОСТАВЧИКЪТ, в рамките на един работен ден след получаване на заявлението за покупка, уведомява КЛИЕНТА за изчерпването ѝ. ДОСТАВЧИКЪТ има право да променя цените в електронния магазин на предлаганите СТОКИ без предварително уведомяване. КЛИЕНТЪТ е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката и потвърждението на желаните СТОКИ. ДОСТАВЧИКЪТ не гарантира, че достъпът до електронния магазин ще бъде непрекъсваем, навременен, сигурен и свободен от грешки. ДОСТАВЧИКЪТ не носи отговорност за непредоставяне на достъп до електронния магазин, както и за необработването или ненавременното обработване на заявките за покупка, при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в Интернет мрежата и др. ДОСТАВЧИКЪТ се задължава да не предоставя посочените от потребителите лични данни на трети лица.






Условия при покупка

Крайната цена на стоките е изписана на страницата за представяне на съответния продукт, непосредствено до наименованието на стоката. Стойността на транспортните разходи за доставка, НЕ Е ВКЛЮЧЕНА в цената на стоките. Тя е посочена отделно в поръчката и се начислява към цената на стоките при определяне на крайната цена за плащане. С натискане на бутона "Поръчка", КЛИЕНТЪТ заявява, че се е запознал с настоящите УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ, съгласен е с тях, приема ги и се задължава да ги спазва. ДОСТАВЧИКЪТ потвърждава на КЛИЕНТА приетата поръчка чрез e-mail съобщение или телефон в рамките на 24 часа след получаването ѝ. Поръчка с некоректно, грешно или непълно посочени данни като адрес, телефонен номер и др. се счита за невалидна и няма да бъде изпълнена. НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
В електронния магазин КЛИЕНТЪТ заплаща поръчаните продукти по един от следните начини:
1) Чрез наложен платеж, при доставка
2) По банков път
3) Чрез PayPal
4) С кредитна/дебитна карта онлайн
5) Покупка от офиса

С избора на начин на плащане, по банков път клиентът изявява съгласие за извършване на авансово плащане на стоките по смисъла на чл. 53, ал.1 от Закона за защита на потребителите. Заявените за покупка стоки се доставят на посочения от клиента адрес за доставка в срок до 2 (два) работни дни. Стоките се доставят подходящо опаковани съобразно вида им и транспорта за доставка и се предават на клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването им от.. В случай, че клиентът не бъде намерен в срока за доставката на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоките в този срок, доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявените за закупуване стоки. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоките и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по повторната доставка. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

Съгласно чл. 55, ал. (1) от ЗЗП, клиентът има право в срок от 14 работни дни от датата на получаване да върне стоките на доставчикът. Клиентът трябва да е съхранил стоките, да не е увредена цялоста на опаковката им и запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н трябва да са на стоката). Разходите свързани с връщането на СТОКИТЕ са за сметка на КЛИЕНТА.






Онлайн регистрация

За да направим пазаруването Ви по - лесно предоставяме опция за регистрация в сайта ни. Като регистриран потребител Вие въвеждате информацията си за доставка еднократно, след което тя се запазва при всяка следваща Ваша поръчка.





Информационен бюлетин

Вие ще получавате информационен имейл от нас за нови и промоционални продукти, само ако вие желате да ги получавате. Ако не желаете да получавате информационният бюлетин, можете да се откажете от него като последвате линка в долната част на имейла.





Условия за доставка

Потребител: Лице, което избира продуктите от МАГАЗИНА, попълва данните и инициира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен. Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от потребителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя. За да направи поръчка, потребителят трябва да попълни необходимите данни на указаните места. Доставката за България се извършва от куриерска фирма Speedy и цените са както следва: До всички населени места в България при поръчка ДО 60.00 лв. – 3.99 лв. Безплатна доставка при поръчка НАД 60.00 лв. За поръчки с адрес на доставка извън България цените на доставка се калкулират в процеса на поръчката. Доставките се извършват от 8.00 ч до 18.00 ч в работни дни и в събота до 14.00 ч. Доставката на поръчките се изпълнява до 2 (два) работни дни, считано от датата на заявката, ако е направена до 15:00 часа. Ако заявката е направена след този час, за начало се взима следващия работен ден.





Отказ от поръчка и рекламации

На основание чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП) КЛИЕНТЪТ в 14 - дневен срок от доставката има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор, като върне поръчаната стока при следните условия: -КЛИЕНТЪТ предварително писмено да информира ДОСТАВЧИКА на следният имейл адрес: [email protected], че на основание чл.55, ал.1 ЗЗП се отказва от договора, като задължително посочи: кога и къде ще върне стоката и банкова сметка, по която да му бъде възстановена заплатената от него сума на върнатата стока. - Поставената от производителя оригинална опаковка на стоката да не е повредена и да не е нарушена цялостта на поставени от ДОСТАВЧИКА защитни стикери. - Всички транспортни и други разходи по връщането на стоката са изцяло за сметка на КЛИЕНТА. До момента на обратното предаване на стоката от страна на КЛИЕНТ на ДОСТАВЧИКА, рискът от случайното й повредждане се носи изцяло от КЛИЕНТА. В случай, че КЛИЕНТЪТ се възползва от правото си по чл.55, ал.1 ЗЗП при положение, че е изпълнил посочените по-горе условия, ДОСТАВЧИКЪТ се задължава да му възстанови заплатената сума по банков път, в срок от пет работни дни от връщането на стоката. При наличие на проблем относно закупен продукт, може да се свържете с наш представител на телефон: 0885 742 049. При констатация на дефектен продукт, Арива Груп ЕООД се ангажира той да бъде подменен с нов като транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на Доставчика.





Политика за конфиденциалност и защита на личните данни

Поверителността и сигурността на личните данни на нашите клиенти е от първостепенно значение за нас. Поради тази причина Политиката за защита на личните данни на Арива Груп ЕООД, която обхваща начина, по който събираме, използваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, обработваме данните Ви. Eдинната Политика за защита на личните данни ни позволява да осигурим  високо ниво на защита на всички ползватели на krasivotialo.com. Вашите данни, предоставени при създаването на акаунт, ще бъдат записани в единна база данни на Арива Груп (Администратор) и в тази връзка предоставянето на съгласие с Общите условия, неразделна част от които е настоящата Политика за защита на личните данни, се счита за съгласие предоставените в акаунта Ви данни да бъдат използвани.  Ще използваме и вложим всички необходими средства и усилия, за да обработваме Вашите данни при пълно съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679. Разбираме важността на конфиденциалност на вашите лични данни, затова гарантираме на всички потребители, че те са добре защитени. Препоръчваме Ви да: Пазете паролата си! Не я предоставяйте на никого. Лице, което знае паролата Ви, има достъп до вашият акаунт; Избягвайте използването на същата парола за различни акаунти; Ако ползвате обществен компютър (напр. в библиотека или Интернет кафе), винаги се уверявайте, че сте излезли от акаунта си, преди да си изключите компютъра; Често сменяйте паролата; Не разгласявайте лична информация! Арива Груп ЕООД няма да изисква по телефона или по и-мейл да разкриете паролата на акаунта за използване на сайта или номера на кредитната си карта. Арива Груп няма да изисква по телефона да разкриете данните от Вашата банкова сметка или друга лична информация. Всяко подобно искане съответно по телефона или по имейл трябва да бъде игнорирано. Ако някой отправи към Вас подобно искане, моля, обърнете се към Арива Груп. Идентифицирайте фалшивите и-мейли (фалшификация или измама) Автентичните e-mail-и са тези, изпратени чрез електронна поща от адреси, завършващи на “@krasivotialo.com” ; “@arivabeauty.com”





Информация за лични данни

Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори с оглед предоставянето на продуктите и услугите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби Администраторът и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени. Арива Груп ЕООД е сертифициран администратор на лични данни, регистриран в КЗЛД под номер 267379 Данните и личната информация, предоставена от ПОТРЕБИТЕЛИ/КЛИЕНТИ, се използва от Арива Груп за управление на поръчки, за доставка на продукти и услуги, за обработка на плащания, за комуникиране с ПОТРЕБИТЕЛИТЕ/КЛИЕНТИТЕ относно поръчки, продукти, услуги и промоционални оферти, препоръки на продукти и услуги. Също така, Арива Груп използва тези данни и информация за подобрение на онлайн магазина и платформата за онлайн търговия, за да се избегнат или предотвратят измами или злоупотреби във вреда на сайта, както и да се даде възможност на трети лица да извършват техническа поддръжка, логистика и други услуги за сайта. Събираме следните данни:, - Когато регистрирате акаунт, купувате продукт са ни необходими Вашето име, Информация за контакт-телефонен номер, включително имейл адрес, Демографска информация като пощенски код, адрес за доставка, предпочитания и интереси друга информация, релевантна за поръчки и проучвания в сайта - В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба. - Съхраняваме история на поръчките, направени от всеки регистриран на сайта акаунт.





Как използваме информацията, която събираме

Целта на събирането на данните е: - Обработваме личните Ви данни, като страна по договор за продажба на стоки или услуги. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения като известия относно направени поръчки, промени в Общите условия или други правила. - Уведомяването на Клиентите относно информацията в техните Акаунти, уведомяването на Купувачите относно статуса на Поръчките им, оценката на предлаганите Стоки и Услуги- В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено съгласие по всяко време може да бъде оттеглено. - В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.) обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности.

Разкриване пред трети страни

В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни наши партньори (напр. транспортни, куриерски, сервизни, финансови институции, застрахователи и др.) или пред компетентни органи.

Защита на личните данни

Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване. Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. В тези случаи Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите.

Цялост и задържане на личните данни

Ще задържим личните Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват, след което ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт изисква да ги задържим за по-дълъг период.

Права на субекта на лични данни

Можете да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригирате, като влезете в акаунта си. Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“), следва да изпратите искане за това до [email protected]. С оглед избягване на злоупотреби, исканията ще бъдат разглеждани само, ако са изпратени от имейла, използван за регистрацията на акаунта, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася. На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. 







Употреба на бисквитки (cookies)

Настоящата Политика за употреба на бисквитки цели да Ви запознае с особеностите и целесъобразността на използването на бисквитки в уеб сайтовете на Арива Груп ЕООД. Какво представлява бисквитката (cookie)? Бисквитката („cookie“) е файл, съдържащ ограничен набор от текстова информация, която даден уеб сайт прехвърля от уеб браузъра на твърдия диск на Вашето устройство временно, докато трае посещението Ви, или за по-дълъг период, в зависимост от вида бисквитка. Функцията на бисквитките е да Ви разграничат от останалите потребители на същия уеб сайт или да запазят определена информация, свързана с Вашите предпочитания и се използват от повечето сайтове, за да улеснят Вашето сърфиране. Всяка бисквитка е уникална за Вашия браузър и съдържа анонимна информация. Обикновено съдържанието включва наименованието на домейна, от която идва. Какви видове бисквитки използваме ? Сайтовете krasivotialo.com, silkn.bg използват следните видове бисквитки според тяхното предназначение: Бисквитки свързани с ефективността на сайта Чрез тях се събира статистическа информация относно трафика на сайта, включваща броя посещения, времето за престой,популярността на отделните страници, последователността на разглеждане, повторните посещения и момента на излизане от сайта. Това ни позволява да проследим успеваемостта на нашите сайтове, както и ефективността на сайта ни. Анализирайки данните, достигаме до решения за подобряване на потребителското преживяване на сайта. Предпочитани настройки Това са бисквитките за запазване на информация относно избор на езикова версия, местоположение и настройки на дисплея според вида на устройството, от което достъпвате уеб сайта. Целта е да не се налага отново да избирате настройки, които вече сте потвърдили или отхвърлили при предишно посещение на сайта или в текущата сесия, като така се осигурява максимално удобство посещение на сайта. Потребителско поведение Тази категория бисквитки съхранява информация за направените от Вас решения като потребител. Те включват запазване настойности при попълване на анкети и история на Вашите предпочитания и заявки спрямо предлаганите от нас продукти и услуги. Така се избягва необходимостта от повторно въвеждане на данни и селекции с цел Ваше улеснение. Реклама и маркетинг Тези бисквитки правят възможно персонализирането на рекламните послания на сайта, както и измерването ефективността на рекламите и промоционалните кампании. Те често се поставят от външни рекламни мрежи при предварително утвърдени условия. Рекламните бисквитки служат за съобразяването на реклами и маркетингови кампании с Вашите предпочитания. Те спомагат за това, да виждате само послания, които наистина ви интересуват, както и да не попадате на една и съща реклама всеки път, когато посетите сайта ни. Как да деактивирате бисквитките? Имайте предвид, че деактивирането на „бисквитките” може да доведе до нарушения във функционалността на сайта. Ако не желаете да приемате бисквитки, можете да ги деактивирате от настройките на използвания от Вас браузър.





Имате въпроси?

Свържете се с нас